Σε εγρήγορση η Σέριφος για την κακοκαιρία Daniel

Σε εγρήγορση η Σέριφος για την κακοκαιρία Daniel

Παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν τοποθετούν τις Κυκλάδες στο βασικό “κάδρο” των περιοχών τις οποίες θα επηρεάσει άμεσα αυτή η κακοκαιρία,  ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σερίφου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες μέρες το νησί παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. 

Συγκεκριμένα συνιστάται:

1) Να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τα ρέματα.

2) Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

3) Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

4) Να βεβαιωθούν ότι τα κανάλια απορροής των ομβρίων υδάτων και οι υδρορροές ταν κατοικιών δεν είναι φραγμένα.

5) Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και τις δραστηριότητες σε Θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

6) Οι γονείς να περιορίσουν τις μετακινήσεις των παιδιών και να μετακινούνται με. ασφάλεια μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις

7) Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199 και 112) και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας (6976644697) ή το Δήμαρχο (6986312762) δίνοντας σαφείς πληροφορίες.

(ΠΗΓΗ: On line εφημερίδα Κοινή Γνώμη Κυκλάδων)

 

No Comments

Post A Comment