Επιτέλους! Κάτι γίνεται στο Μέγα Λιβάδι και τη Σκάλα φόρτωσης

Επιτέλους! Κάτι γίνεται στο Μέγα Λιβάδι και τη Σκάλα φόρτωσης

Το τριήμερο 23 με 25 Σεπτεμβρίου συνεργείο μηχανικών πραγματοποίησε αυτοψία και εργασίες χαρτογράφησης στην περιοχή της Σκάλας φόρτωσης στο Μεγάλο Λιβάδι, τόσο από τη ξηρά, όσο και από την θάλασσα.

Είναι γνωστό σε όλους πως η εμβληματική Σκάλα Φόρτωσης στο Μέγα Λιβάδι βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και απαιτούνται άμεσα σωστικά μέσα. Επίσης είναι γνωστό σε όλους (ή μήπως όχι;), πως η σκάλα μαζί με άλλες υποδομές και χώρους στην περιοχή έχουν ανακηρυχθεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, η Σκάλα φορτοεκφόρτωσης σιδηρομεταλλεύματος στον Κουταλά έχει ανακηρυχθεί ιστορικό μνημείο βάσει ΦΕΚ. (ΥΑ ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/1985/2690/19-5-1997, ΦΕΚ 492/Β/13-6-1997). Αν αφήνουμε λοιπόν ιστορικά μνημεία στο νησί να καταρρέουν, όχι μόνο δείχνουμε ασέβεια και αδιαφορία για την ιστορία μας, αλλά είμαστε και άξιοι της τύχης μας όσον αφορά την πολυαναμενόμενη βιώσιμη ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας, για την οποία όλοι εύκολα λένε μεγάλα λόγια, αλλά από πράξεις….. 

Δεν ξέρω από ποια υπηρεσία ή φορέα ήρθε το συνεργείο για την αυτοψία, αλλά ένα είναι σίγουρο…. ΔΕΝ πρόκειται για ενέργεια του δημάρχου, αφού αυτός εθεάθη να διαπληκτίζεται με τους ανθρώπους και να φωνάζει το Λιμενικό για να τους διώξει! Φυσικά το λιμενικό αφού έλεγξε τα χαρτιά και τις άδειες των μηχανικών, αποχώρησε. 

Ελπίζουμε πραγματικά κάτι να γίνει επιτέλους για όλα τα ιστορικά μνημεία που σχετίζονται με τη μεταλλευτική ιστορία του νησιού, διότι κάθε μέρα που περνά απομακρυνόμαστε από τη ίδια μας την ιστορία και την πολιτισμική παράδοση. Και υπάρχουν και νεότερες γενιές οι οποίες δεν πρέπει να λησμονούν!

No Comments

Post A Comment